Bízz vakon!

Játékos érzékenyítő estet tartott a Sopron Lady Lions Club a Koffer Bárban. Az ingyenes programon a résztvevők olyan feladatokat végezhettek, amelyek elsőre egyszerűnek tűnhetnek – szendvicset kentek, cipőfűzőt kötöttek, zoknit párosítottak, egyszerű kirakókat oldottak meg – azonban mindezt bekötött szemmel kellett megoldaniuk.

A kihíváson 10 különböző feladatot lehetett megoldani: akinek 7 sikerült, annak egy pohár ital volt a jutalma.
– Október 15-e a Fehér bot napja, ennek alkalmából idén már harmadik alkalommal rendezzük meg a kihívást – mondta Kovács Renáta, a program szervezője. – Az ép látásúak apró részletekben megélhetik, milyen bonyolulttá válhat egy-egy feladat, ha nem használhatják minden érzékszervüket. Ezek az esték mindig jó hangulatban telnek – tette hozzá.

A rendezvény vendége volt Kohlhauser Ildikó, a Vakok és Gyengénlátók Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete soproni csoportjának vezetője is, aki elmondta, nagyon hasznosnak tartja ezeket az esteket. – A résztvevők, ha csak játékos formában is, de megtapasztalhatják azokat a nehézségeket, amelyekkel a látassérültek nap mint nap találkoznak. Az élmény után másképp állnak az ép látásúak a látássérültekhez, magabiztosabban tudnak segítséget nyújtani – mondta.


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba